40 dag BG moke
30 dag koruzne moke
30 dag ajdove moke
1 kocka svežega Fala kvasa
3dcl Radenske
žlica olja (kokosovega – lahko je tudi katerokoli drugo)
sol po okusu (jaz imam rada slan kruh)
mešanica semen “za povrh”
Moko presejem, da je rahla in dobro premešam vse tri.
Dodam svež kvas in olje, solim. Malce premešam, dodam mlačno Radensko in zmesim v voljno testo.
Oblikujem v štruco in mešanico semen “vtisnem” v zgornji del testa.
Dam v rahlo ogreto pečico (ne več kot 40 stopinj), ter pustim dobro uro, da vzhaja.
Vzamem ven, segrejem pečico na 200 stopinj, štruco potisnem nazaj in pečem slabo uro, da skorjica lepo porjavi.
Kruh je okusen, skorjica je hrustljava in sredica prav nič “pocasta”. 🙂
Pripravila: Lenča