Čiščenje telesa

razstrupljanje

Velikonočno prazniki so super. Verjetno se strinjate z mano. So pa običajno zelo naporni za naše telo. Obremenimo ga z velikonočnimi dobrotami, ko se dobimo s sorodniki in prijatelji (če pri vsakemu ne poskusimo vsaj nekaj malega, so hitro užaljeni, razen, če imajo samo hrano , ki vsebuje gluten, potem smo mi GluteFree malce na boljšem;).
Naše telo pa nam bo zelo hvaležno, če ga bomo po nekaj dneh težke hrane malce razbremenili. Najlažje se bomo ob vseh obveznostih, ki jih ne moremo kar zanemariti, lotili enodnevnega sadnega ali zelenjavnega dneva. Za začetek nam bo telo zelooo hvaležno.
Zjutraj na tešče najprej spijte 2 do 6 dcl mlačne vode. Kolikor pač zmorete. Po nekaj minutah recimo 15-30 minutah spijte 3dcl sveže stisnjenega soka grenivke. Ta sok v telesu deluje alkalno in dokazano pomaga pri odstranjevanju usedlin anorganskega kalcija, ki se nabira v telesu in povzroča težave kot so artritis in podobno.
Dopoldne spijte še nekaj kozarcev mlačne vode. Za kosilo si privoščite sveže stisnjen sadni sok, npr. iz ananasa ali pomaranče. še boljši pa bo za naše telo sveže stisnjeni sok korenčka. Korenčkov sok je balzam za naš organizem. Je najbogatejši vir vitamina A, vsebuje pa tudi ogromno vitaminov B skupine, vitamina C, D, E. Je naravno topilo za rakave tvorbe in še in še.
Nadaljujte z vodo, če ste zelo lačni pojejte na krhlje narezano jabolko, pomarančo ali kakšno drugo sadje.
Tekom celotnega dne popijte vsaj 2 l vode, ki vam bo pomagala pri odstranjevanju odvečnih snovi iz črevesja.
Dan po tem vam priporočam, da do poldneva pijete vodo in sokove, Za kosilo pa začnete z rahlo zelenjavno juhico.
Razlog: telo se mora počasi privaditi na trdo hrano. Sadni dan lahko po potrebi ponovite večkrat.
Za večdnevni post pa se je prej bolje posvetovati z vašim zdravnikom ali s strokovnjakom za prehrano.

Obilo dobrega počutja in pozitivne energije to pomlad vam želim

Nataša