Sestavine za testo:
¼ l sladke smetane
300 g čokolade za kuhanje brez glutena
4 jajca
4 žlice kristalnega sladkorja
Sestavine za 1.del nadeva:
1/2 kg zmrznjenih malin
2-3 žlice sladkorja v prahu
Sestavine za 2.del nadeva:
½ kg grškega jogurta
1 kos želatina fix
Sestavine za glazuro:
2 dcl sladke smetane
200 g čokolade za kuhanje brez glutena
0,3 dcl belega ruma
½ kg malin in cca 2-3 žlice sladkorja v prahu postavimo za 24 ur v hladilnik na cedilo, da se odcedi sok.
Priprava testa:
300 g čokolade za kuhanje stopimo na vodni kopeli ( na blagi vročini) in dodamo ¼ l sladke smetane.
4 rumenjake in 4 žlice sladkorja penasto umešamo. Počasi dodamo cca ½ prejšnje mase smetane in čokolade in na koncu na rahlo umešamo še sneg 4 beljakov. Pečemo 20 minut na 180°C.
Sestavljanje torte:
Na ohlajeno testo položimo ½ malin in prelijemo s preostankom prejšnje mase smetane in čokolade.
½ kg grškega jogurta zmešamo z eno vrečko želatine fiks, dodamo drugo polovico sadja in malo soka od sadja ter vse skupaj naložimo na torto.
2 dcl sladke smetane in 200 g čokolade za kuhanje zopet stopimo na blagi vročini, na koncu dodamo še 0,3 dcl belega ruma in prelijemo čez torto. Za več ur postavimo v hladilnik da se strdi in nato uživamo.
Torta je hitro pripravljena, čudovitega okusa in osvežilna. Dober tek 🙂