Sestavine
Dno in obod torte
200 g indijskih oreščkov
170 g namočenih datljev
Krema
3 dobro zreli avokadi
280 g namočenih datljev
100 g kakava v prahu
1 žlica bio kokosovega olja
Obliv
2 žlici kokosovega olja
2 žlici kokosovega ali agavinega sirupa
2 žlici kakava v prahu
Priprava
Kupite zelo zrele avokade, ali pa jih za par dni postavite v papirnato vrečko na kuhinjski pult.
Datlje namočite čez noč.
Indijske oreščke jaz tudi vedno namočim čez noč in jih potem sušim v pečici na 55 stopinj Celzija približno 3 ure. Oreščki vsebujejo snovi, ki preprečujejo da bi vzklili in nam lahko povzročajo prebavne težave. Z namakanjem te snovi odstranimo. Poleg tega omogočimo našemu telesu boljši izkoristek hranilnih snovi, saj le te postanejo lažje prebavljive.
Za dno in obod sem zmlela indijske oreščke in jim dodala datlje, ter mešala dokler nisem dobila goste paste. S pomočjo žlice in prstov-na žalost ne gre drugače ;-), sem maso razporedila po dnu in obodu 20 cm pekača.
Za kremo sem zmlela namočene in odcejene datlje v gladko pasto, nato sem jim dodala 3 zrele avokade in pa 100 g kakava v prahu ter žlico kokosovega olja. Jaz uporabljam presni kakav brez glutena. Nastala je takšna fina krema, ki sem jo enakomerno razporedila po pekaču.
Za preliv sem na zelo nizki temperaturi stopila kokosovo olje, dodala kokosov sirup in 2 žlici kakava. S tem sem prelila torto.
Pekač sem pokrila s folijo in torto čez noč pustila v hladilniku.
Torta je res božanskega okusa, avokada se skoraj ne okusi, torti pa podari to kremasto strukturo moussa.
Uspešno pripravo in dober tek vam želim.
Pa napišite mi lepo prosim, kakšna se je zdela vam……