Bučna juha brez glutena

Juha_hokaido

Za 4 osebe potrebujemo:

1 manjšo rdečo čebulo

žlico do dve olja (npr. repičnega)

1 srednje veliko Hokaido bučo, oljupljeno in narezano na koščke

1/2 l zelenjavne juhe ( če nimamo juhe, uporabimo vodo)

semena buč po želji

kisla smetana po želji

sol, peteršilj, noževo konico kurkume, če jo imamo, strok ali dva česna

Na olju prepražimo eno manjšo rdečo čebulo.

Dodamo na koščke narezano Hokaido bučo in pražimo 2-3 minute

Zalijemo z zelenjavno juho ali vročo vodo, ter dodamo sol.

Pred koncem kuhanja dodamo še kurkumo in peteršilj ter strt česen.

Kuhamo cca. 20-30 minut oziroma tako dolgo, da lahko bučo zmiksamo s paličnim mešalnikom.

Dobimo kremasto juho.

Postrežemo lahko s popraženimi bučnimi semeni in kislo smetano.

Odlična juhica, da se malce pogrejemo v jesenskem času. Dober tek.