SESTAVINE:
2 skodelici moke
1,5 skodelice sladkorja
¾ skodelice olja
¼ skodelice mleka
3 jajca
½ žličke sode bikarbone
1 žlička pecilnega praška
1 žlička vanilijevega ekstrakta
¼ žličke soli
1 žlička cimeta
1 žlička muškatnega oreščka
1 in ½ skodelica naribanega korenja
½ skodelice rozin
PRIPRAVA:
V prvi skledi zmešamo rumenjake, sladkor, olje, mleko in vanilijev ekstrakt. Beljake stepemo posebej.
V drugi skledi zmešamo suhe sestavine in sicer moko, pecilni, sodo bikarbono, sol, cimet in muškatni orešček.
Suho mešanico nato previdno vmešamo v skledo, kjer so rumenjaki in sladkor ter dodamo nariban korenček in rozine. Previdno zmešamo in čisto na rahlo vmešamo še stepene beljake.
Okrogel pekač namažemo z maslom in potresemo z drobtinami.
Pečemo 1 uro pri 180 stopinj celzija. Dekoriramo s sladkorjem v prahu, ko se ohladi.
Uživamo ob kolaču, ki se stopi v naših ustih.