Florentini brez glutena

FLORENTINI

florentini
 
Sestavine :
50 g masla
1/8 l sladke smetane
50 g medu ( dve žlici )
100 g rjavega sladkorja ( jaz dam 60g )
1 vanili sladkor
140 g mandljevih lističev ( tudi 100g je dovolj )
100 g mletih mandljev
80 g kandiranih češenj
50 g citronata, oranžata
grenka čokolada za preliv
 
Priprava :
 
Maslo, med, sladkor in sl. smetano skuhamo.
Nekoliko ohlajeni masi dodamo ostale sestavine.
Dobro premešamo in maso stresemo na manjši, s peki papirjem obložen pekač.
Z lopatko sploščimo v pravokotno obliko in pečemo pri 180°C približno 8 minut.
Maso malo ohladimo in previdno zvrnemo na narobno stran.
Nad soparo stopimo temno čokolado in z njo premažemo dno peciva.
Ko se strdi, izrežemo poljubno velike koščke.
 
Sladko smetano lahko nadomestite s sojino ali riževo.
Pri suhem sadju izberem vedno kaj drugega, marelice, dateljne, brusnice… in ker je sadje precej sladko, zmanjšam količino sladkorja.
 
Pa dober tek !
Pripravila: Tanja