Losos z granatnim jabolkom in quinojo

Losos z granatnim jabolkom in quinojo

Za 4 osebe potrebujemo:

4 kareje lososa

polovico granatnega jabolka

160 g quinoje

solatni listi za dekoracijo

10 -15 straokov česna

oljčno olje

Quinojo speremo pod tekočo vodo in jo kuhamo v vodi cca 15 minut.

Fileje lososa posolimo in namažemo z oljčnim oljem.

Na segretem oljčnem olju jih popečemo na eni strani do rahlo rjave barve, obrnemo in dodamo stroke česna.

Popečemo jih še na drugi strani. Na vsaki strani jih pečemo približno 5-7 minut.

Serviramo z zrni granatnega jabolka.

Ta glavna jed je lahka in polna korstnih snovi za naš organizem. Česen se čudovito zapeče in je prav sladkega okusa.

Jedli, ga bodo tudi tisti, ki ga drugače ne marajo. Preverjeno.

Obilo gurmanskih užitkov vam želim.