NOVO na GlutenFree.Si: Recepti , po katerih pripravljajo svoje dobrote prijatelji strani GlutenFree.Si. Če ima kdo kakšen recept, ki bi ga želel deliti z nami, naj pošlje mail na natasa@glutenfree.si.
Prvi je že tukaj od Alenke (uradno), drugače pa Lenče oz. Icy. Pa dober tek.
Orehova Rolada *Lenča*
8 jajc
10 dag sladkorja (ali 1 žlica fruktoze)
(Lahko sladkorni nadomestek natren ali kaj podobnega)
10 dag mletih orehov
1 vanilij sladkor
2 lončka kisle smetane
Ločiš rumenjake od beljakov in iz beljakov stepeš trd sneg, ki mu dodaš sladkor.
Rumenjake stepeš, dodaš vanilij sladkor in v njih rahlo umešaš sneg beljakov in orehe.
Vliješ na velik pekač (na peki papir) in pečeš 7-10 minut na 200 stopinj. (Jaz pečem 7 minut in je ravno prav).
Testo ne sme biti preveč pečeno, ker se potem pri zavijanju lomi!
Pečeno in še toplo zviješ v rolado in počakaš, da se ohladi.
Hladno odviješ, odstraniš peki papir, namažeš s kislo smetano in zaviješ nazaj.
Tesno poviješ v alu folijo, da ohraniš obliko. Na hladnem naj počiva vsaj 12 ur.
Jaz za nadev naredim vedno kaj drugega:
-vložene višnje brez sladkorja
-nasekljan svež ananas
-marmelada brez sladkorja
-skuta s svežim ingverjem
-skuta z jagodami
-kisla smetana s kokosovo moko in dodatkom sladke smetane
-čokoladni mussee (mljask)
-karkoli želite
…naj domišljija deluje.
Pomembno je, da je testo brez moke in je več kot odlično!
Recept je povsem enostaven in praktično ne more spodletet.
ZELO POMEMBNA BG INFORMACIJA:
Jaz omenjeno testo uporabljam kot osnovo za vse sorte peciv in z njim nadomestim biskvitno testo!
Pripravila: Lenča – Icy
SUPER! OCENA 1-10=10