Pečen ribji file s češnjevim paradižnikom in mocarelo

Pečen ribji file vitkega soma s češnjevim paradižnikom in mocarelo

Ribji file s paradižnikom in mocarelo

Na velikonočni petek, si lahko privoščimo hitro pripravljen file vitkega soma ali kakšne druge ribe, ki jo kupimo v file obliki. V pečici. Brez vonja po stanovanju ali hiši.

Potrebujemo za 4 osebe:

  • 4  ribje fileje npr. vitkega soma ali kakšne druge ribe brez kože
  • oljčno olje
  • 16 kosov na polovico prerezanih češnjevih paradižnikov
  • 16 kosov na polovico ali manjše narezanih mini mocarelic
  • nariban parmezan
  • sol
  • črn poper

Ribje fileje, ki smo jih osolili položimo v naoljen pekač in jih pokapamo z oljčnim oljem. Nanje položimo paradižnike in mocarelo. Potresemo s parmezanom, pokapamo še z malo olja. Pečemo v predogreti pečici na 210 °C  20 minut na srednji rešetki, da porumenijo.

Za prilogo, jaz ponudim kuhano quinojo, kateri lahko malo pred koncem kuhanja dodate na koščke narezane šparglje. Na osebo vzamite za prilogo 60 g quinoje, ki ste jo pred kuhanjem sprali pod tekočo vodo. Kuhajte jo v osoljeni vodi kot riž približno 20 minut. Če boste dodali šparglje, jih dodajte 5-10 minut pred koncem kuhanja. Predlog serviranja z motovilec solato-na sliki. Hitro pripravljeno, okusno in zelo zdravo kosilo. Dober tek.