Rolada z jagodno marmelado in svežimi jagodami
Sladica, ki jo lahko pripravite tudi med pripravljanjem kosila ali če se vam nekdo nepričakovano najavi na obisk. Hitro in enostavno. Tukaj je recept z jagodno marmelado in svežimi jagodami. Ker pa tega nimamo vedno na zalogi, lahko uporabimo za nadev marelično marmelado, katere imam jaz vedno na zalogi kakšen kozarček.
Rolada z jagodno marmelado in svežimi jagodami
Sestavine:
- 4 jajca
- 100 g moke brez glutena npr.Dr.Schär Mix C
- 100 g sladkorja
- 1 čajna žlička pecilnega praška
- sladkor v prahu (jaz si ga v mlinčku za kavo zmeljem sama)
- 200 g jagodne marmelade
- 4-5 srednje velikih jagod
- papir za peko
Jajca ločite in najprej stepite trd sneg beljakov. V posodo z rumenjaki dodajte sladkor in moko s pecilnim praškom, preden zmešate z mešalnikom, dodajte dve žlici snega beljakov, da bo imela mešanica dovolj vlage in je ne bomo mešali pretrdo, saj želimo rahel biskvit. Ko ste to mešanico dobro zmešali, z žlico vmešajte ostali sneg beljakov. Vse skupaj vlijete na pekač, ki ste ga obložili s papirjem za peko in položite v ogreto pečico na 200°C za 13 minut. Medtem si pripravite servieto iz blaga, jo položite na pult in posujte z nekaj sladkorja v prahu.
Takoj ko je rolada pečena, jo z zgornjo stranjo navzdol obrnite na servieto, odlepite papir za peko in zvijte skupaj s servieto v rolo.(če boste predolgo čakali s tem korakom bo ravno tako dobra, bo pa malo popokala, ker nima lepka oziroma glutena-rešite lahko z dekoracijo s sladko smetano npr.)
Čez dve minuti jo ponovno odvijte, namažite z marmelado po vsej površini, potresite z na drobno narezanimi jagodami in zvijte nazaj-tokrat brez serviete ;).
Potresite s sladkorjem v prahu in servirajte. Poskusite, res ni težko, pa obilo užitkov ob degustaciji vam želim.