Jagodna pita brez glutena

jagodna_pita

Sestavine za testo:

200 g mrzlega masla

300 g moke Mix C

100 g sladkorja

1 jajce

1 ščepec soli

Maslo razrežemo na koščke in ga skupaj z moko, sladkorjem jajco in soljo zamešamo v gladko testo.

Testo oblikujemo v hlebček in ga zavijemo v prozorno jedilno folijo. V hladilniku naj počiva pol ure.

Nato ga razvaljamo na peki papirju v obliko kroga. Namastimo pekač za pite in ga potresemo z brezglutenskimi drobtinami. S peki papirja zvrnemo testo na pekač, ga dodatno oblikujemo s prsti in prepikamo z vilicami, da se nam ne bo dvignil. Pečemo pri 200 °C  cca. 30 minut, da rahlo zarumeni. Malce ohladimo.

testo_jagodna_pita

Vanilijev nadev:

250 ml mleka

20 g vanilijevega pudinga brez glutena (npr. Free From)

50 g sladkorja

S šestimi žlicami mleka zmešamo vanilijev puding in sladkor. Ostalo mleko zavremo.

Zavreto mleko odstavimo, dodamo suhe sestavne in na ognju mešamo dokler

ne dobimo goste mase. To maso polijemo po mlačnem testu.

Jagodni nadev:

300 g  jagod očistimo in operemo, večje narežemo na tanjše rezine.

Položimo jih na vanilijevo maso, ko je ta že mlačna.

Prelijemo z jedilno želatino, ki jo pripravimo po navodilih iz vrečke ter ohladimo.

 

Ta sočna jagodna pita se prileže k čaju ali kavi, saj je testo, ki je podlaga zelo podobna anlgeškim keksom, ki jih v Angliji postrežejo ob popoldanskem čaju.

One Reply to “Jagodna pita brez glutena”

  1. Kako je vam ta pita uspela?! Meni je povsem razpadlo testo. Pa ko bi samo razpadlo, prav razsipala se je, tako da niti zdrobljena ni bila užitna. Delala sem točno po receptu, res pa še nikoli prej nisem uporabila brezglutenske moke.

Comments are closed.