Borovničevi mufini brez glutena

Borovničevi_mufini

Sestavine:

250 g moke Mix C

2 čajni žlički pecilnega praška

2 jajci

180 g rjavega sladkorja

150 g zmehčanega masla

1 vanilij sladkor

300 g kisle smetane

200 g borovnic

24 papirnatih modelčkov za mufine

Priprava:

V skledi razžvkljamo 2 jajci, dodamo sladkor, vanilijev sladkor, zmehčano maslo in kislo smetano.

Dobro premešamo, da dobimo gladko zmes. Dodamo moko s pecilnim praškom in na koncu previdno vmešamo borovnice.

Napolnimo papirnate modelčke. Če nimate modela za mufine uporabite 2 papirnata modelčka skupaj, da se vam mufini ne bodo razlili.

Kolačke pečemo v predogreti pečici pri 180 °C 25-30 minut, da zlato porumenijo.

Ponudimo jih takoj, lahko pa jih tudi zamrznemo, ko se ohladijo. Odtalijo se zelo hitro. Tako bomo imeli vedno na zalogi sveže mufine.

 

Pa še nekaj o borovnicah, ki so sedaj na voljo.

Borovnice vsebujejo veliko vitamina C, kalcija, fosforja in železa. Poleg tega vsebujejo barvila (karotine in antociane), ki varujejo naš imunski sistem in telesne celice pred prostimi radikali. Čreslovine (tanini) pa pospešujejo obnavljanje sluznic in blažijo vnetja ter uničujejo bakterije.

Torej privoščimo si jih v pecivih ali pa same sadeže za sadno malico.

Dober tek!