Skuta z vročim jagodnim prelivom

Jagodna skuta z jagodnim prelivom

Jagodna_skuta

Zelo osvežilna sadno mlečna mailca ali poobedek.

Potrebujemo za 4 osebe:

200 g jagod

sladkor po okusu

200 g skute

voda

Jagode očistimo in jih cca 1/3 zmiksamo v mešalniku, dodamo skuto in mešamo do gladke mase.

Ostali 2/3 jagod prav tako zmiksamo v mešalniku do gladke mase, damo v posodo, kamor dodamo sladkor in kakšno žlico do dve vode. Segrejemo na štedilniku, da je masa vroča.

V skodelice najprej nadevamo skuto z jagodami, dodamo vroč jagodni preliv in okrasimo z meliso.

Kot sem že omenila okusna malica ali poobedek.

Jagode vsebujejo:

 izredno veliko folne kisline, ki je pomembna pri nastajanju krvi in rasti celic,

C vitamina, ki je pomemben za imunski sistem

kalija, ki znižuje količino vode v tkivih in znižuje krvni tlak

mangana, ki je izjemen mineral in sodeluje v celotni presnovi, prehranjuje živčevje in možgane, lase in kožo preskrbi s pigmenti in ne nazadnje spodbuja nastajanje hormonov v žlezi ščitnici.

Pri veliko ljudeh uživanje žal povzroča alergijske reakcije. V teh primerih, lahko naredite podobno sladico z višnjami. Ker so bolj kisle, dodajte malce več sladkorja.

Obilo užitka ob uživanju te čudovite sladice vam želim.